Uno Vesterlund

Jag har ägnat hela mitt vuxna liv åt hälsoarbete och jag brinner för att guida andra människor till ökad hälsa.

Jag är övertygad om att alla människor har en enorm kapacitet till ett fantastiskt fullvärdigt liv. Tyvärr begränsas många av ohälsa som oftast orsakas av livsstil och stress. Små livstilsförändringar ger stora hälsoförbättringar oavsett hälsostatus. I vårt samhälle tar många inte eget ansvar för sin hälsa utan man lämnar över den till vården som helst ska fixa den med mediciner, helst utan att behöva förändra en destruktiv livsstil. Det resulterar i att vården håller på att rämna under trycket av patienter som lider av livsstilsbetingade sjukdomar som fettma, diabetes, högt blodtryck, höga blodfetter, hjärt- och kärlsjukdomar, ledproblem mm. En allt större del av våra gemensamma resuser hamnar i fickorna på multinationella läkemedelsbolag som producerar piller som inte botar utan ska konsumeras livet ut för att dämpa symtom. Dessutom orsakar dessa läkemedel ofta lidanden och förtidig död genom biverkningar och förgiftningar. Biverkningar och förgiftningar av läkemedel är den fjärde främsta dödsorsaken i USA och enligt socialstyrelsen så upptas var tredje svensk sjukhussäng  av läkemedelsförgiftade åldringar.

Det finns utmärkta alternativ och komplement till konventionell medicin, förutom att korrigera livsstilen till mer hälsosamma vanor. För mer tjugo år sedan fann jag Informationsmedicinen, som en del kallar Kvantmedicin eller Frekvensmedicin. Jag fastnade omedelbart för denna teknik och jag  är helt övertygad om att det är framtidens läkekonst. Vi är bara i början av en medicinsk revolution.

Vi är alla fantastiska magiska varelser! Vi består av ca 70 biljoner celler! Varje cell är ett underverk som vi har svårt att greppa. I varje cell sker lika mycket aktivitet som i stor Stockholm varje dygn. För att cellen ska fungera måste den få information med instruktioner. Traditionellt anses informationen komma via nervsystemet, hormoner och signalsubstanser. Ny forskning visar att våra kroppar även kommunicerar med ljus- och elektromagnetiska siganaler. De miljontals receptorer för hormoner och signalsubstanser som finns på varje cells membran fungerar även som antenner för elektromagnetiska signaler, ungefär som en TV eller radioantenn. Avanserade Informationsmedicinska instrument som Introspect, NES och LIFE system kan läsa av dessa elektromagnetiska signaler och identifiera blockeringar i informationsvägar, förvrängd information och brist på information.

Jag har sedan år 2000 arbetat med Informationsmedicin men jag har arbetat i mer än 30 år som terapeut och med hälsoutveckling.

Vid sidan om arbetet som terapeut har jag undervisat i hälsa och är sedan 1993 ansvarig för Hälsocoachutbildningen på Stensunds Folkhögskola. Jag har enfil kand (BA) i Hälsovetenskap från Point Loma University, San Diego, USA (1982). Övriga utbildningar: Idrottslärare, Idrottshögskolan (1984), Akupunktör, Nanjing College of TCM (1989) Kina, Akunova, samt otaliga kortare utbildningar inom hälsa.

 

Universitets studier i Kalifornien

Intresset för hälsa väcktes då jag arbetade hårt under tio års elitidrottande med att bygga upp min kropp. Det ledde till att jag under fyra år fick studera och tävla vid ett universitet i San Diego, Kalifornien, USA. I denna fascinerande delstat föddes dagens hälsokultur på 70-talet med jogging, gymvågen, Human potential movement, och mängder av spännade komplementärmedicinska behandlingsformer. Jag hade lyckan att få studera hälsa och hälsovetenskap i denna inspirerande miljö där jag träffade många kunniga spännande personer som påverkade mig att viga mitt liv åt hälsoarbete.

Undervisning på gymnasiet och vidare studier

Väl hemma i Sverige 1982 var det svårt att finna arbete inom hälsoutveckling. För att kunna arbeta med hälsa kompletterade jag min amerikanska fil kand examen på Idrottshögskolan så att jag även blev Idrottslärare. Jag kunde sedan börja undervisa i hälsa på gymnasisenivå, vilket jag kom att göra i tio år. Mitt nyväckta intresset för komplementärmedicin ledde till att jag utbildade mig till massör på Axelssons GI 1984. Jag masserade flitigt under några år men jag ville lära mig mer. Jag bestämde mig för att studera akupunktur och då ville jag lära mig från källan.

Akupunkturstudier i Kina

Jag reste till Kina där jag våren 1989 studerade vid Nanjing University of TCM, en av fyra kinesiska universitet som då var öppna för västerlänningar i samarbete med WHO. Efter en fantastiskt lärorik tid på många sätt, öppnade jag akupunkturmottagning i Uppsala som jag drev under fyra år samtidigt som jag undervisade på ett gymnasium.

Startade hälsoutbildning

1993 fick jag chansen att starta upp en friskvårdsutbildning på Stensunds Folkhögskola. Jag lämnade efter tio år Uppsala och flyttade med min då lilla familj till Trosa. Det blev några intensiva år med nystartad utbildning och växande familj, så min verksamhet som terapeut gick på sparlåga.

Kvantmedicin

År 2000 var jag närvarande då Bill Nelson demonstrerade det första verkliga kvantmedicinska instrumentet QXCI i Karolinska Institutets hörsal. Jag blev omedelbart fast. Jag bestämde mig för att jag skulle bli kvantmedicinare och året efter började jag den spännande resan. Jag har sedan dess ägnat oändlig tid för att lära mig bemästra den nya tekniken. När LIFE system kom ut 2004 bytte jag upp mig till det instrumentet, jag införskaffade sedan EIS när den lanserades, och därefter Introspect och 2010 NES. Jag har gjort oräknerliga resor och oändligt många timmar för att utbilda mig av de främsta experterna i kvantmedicin. Man blir aldrig fullärd då denna behandlingsform i är i extremt snabb utveckling.

I dag

Jag arbetar i dag deltid med utbildning av hälsocoacher och ägnar övrig tid åt min klinik i Trosa där jag gör kvantmedicinska/informationsmedicinska hälsoanalyser och behandlingar.